Detecție incendiu

Gamă largă de sisteme de detecție și alarmare

Secunet Project

Secunet Project propune o gamă largă de sisteme de detecție și alarmare a incendiilor, prin utilizarea unor echipamente profesionale de ultimă generație.

Echipamentele învechite nu oferă protecția adecvată, adăugând un pericol suplimentar în caz de urgență.

Măsurile de siguranță la incendiu, inclusiv sistemele de control al fumului și de ventilație, sunt de o importanță vitală în caz de incendiu pentru a asigura evacuarea în siguranță a ocupanților clădirii și accesul ușor pentru serviciul de pompieri. Rolul crucial pe care îl joacă fiecare element și sistem înseamnă că orice eșec sau ineficiență ar putea pune în pericol atât viața ocupanților, cât și clădirea în sine. Sistemele de control al focului și fumului sunt adesea complexe datorită unei game de factori, inclusiv caracteristicile fizice și utilizarea clădirii, care vor influența specificațiile sistemului. Eficacitatea pe termen lung și conformitatea soluției instalate vor depinde de calitatea proiectării, instalării, testării și punerii în funcțiune. De asemenea, se bazează pe o întreținere periodică cuprinzătoare pe tot parcursul vieții sale. Un sistem de detectare a incendiilor are ca scop detectarea și raportarea cât mai curând posibil a începutului unui dezastru, pentru a reduce timpul necesar implementării măsurilor de stingere a incendiilor și pentru a limita impactul acestuia.

Detectoarele automate de incendiu se bazează pe diverse tehnologii care pot fi utilizate pentru a căuta fenomene legate de un focar: gaz, fum, flacără, căldură etc. În timpul unui incendiu, detectorul este activat, acesta trimite un semnal către panoul de incendiu. Acest semnal este tradus, pe de o parte, în informații clare pentru utilizator și, pe de altă parte, ca parte a unui sistem de securitate la incendiu (SSI), implementează operațiunile automate.

Secunet Project oferă o gamă foarte largă de sisteme de detectare a incendiilor, pentru a răspunde celor mai exigente probleme.