Ceasoficare

Clădiri administrative, spitale, școli, gări, aeroporturi etc.

Sistemul de ceasoficare

Sistemul de ceasoficare se compune dintr-un ceas principal care este conectat la o antena GPS si transmite informații de timp către ceasurile secundare situate în proximitatea ceasului principal.

Un ceas trebuie, mai presus de toate, să fie ușor de citit și adecvat mediului, ceea ce face ca culoarea, funcționalitatea și factorii săi de aspect decorativ să fie luați în considerare. Ceasurile digitale LED și LCD oferă un stil modern și o citire rapidă și precisă a timpului. Cu toate acestea, ceasurile analogice tind să aibă mai mult succes datorită designului lor atemporal.

Există doua modalități de sincronizare a ceasurilor:

1. Sincronizare prin Radio
Sincronizarea radio are avantajul că receptorul poate recepționa automat schimbările orei și dacă există diferențe, va reseta automat ora, un ceas funcționează după propia bază de tip quartz.

2. Sincronizare prin GPS
O rețea de 24 de sateliți ce fac parte dintr-un sistem GPS asigură în intreaga lume sincronizarea timpului. Antena GPS primeşte un mesaj în fiecare secunda îl decodează şi îl transmite ceasului principal. Ceasul principal care primeşte mesajul UTC (GMT) trebuie să fie configurabil astfel încât sa adapteze ora UTC la ora locală. Setarea orei la ceasurile secundare se face automat.

Distribuția timpului

  • Distribuția timpului wireless, DHS
  • Distribuția codată a timpului ( cod AFNOR/IRIG B)
  • Distribuția timpului de tip NTP