BMS

Building Management System

Gestiune și monitorizare echipamente

Un sistem de management al clădirilor este un sistem computerizat instalat în clădiri pentru a gestiona și monitoriza echipamente precum aerul condiționat, încălzirea, ventilația, iluminarea, sistemele de alimentare, etc.

Ne aminintm că tehnologiile hardware și software ale BMS au fost create în anii ’60. De-a lungul anilor, infrastructura IT BMS a crescut organic și a adăugat straturi de protocoale de comunicare, rețele și controale.

O arhitectură bine concepută a sistemului de management al clădirilor poate duce la economii de energie de până la 30%, precum și la cerințe mai mici de întreținere. Cum? Un BMS vă permite să controlați și să monitorizați toată energia electrică utilizată pentru încălzirea, răcirea și iluminarea clădirii și funcționarea echipamentului acesteia. Cu aceste informații în timp real, aveți ocazia să răspundeți rapid la schimbările cererii de energie și la rapoarte despre utilizarea energiei în timp.

Vă prezentăm cateva avantaje ale sistemului de management al clădirilor

  • Îmbunătățiți calitatea aerului și confortul angajaților – Sistemele de management al clădirilor pot monitoriza și controla calitatea aerului și proteja ocupanții împotriva poluanților nocivi, a gazelor și a fumului.
  • Reglați umiditatea și ventilația – BMS poate reduce costurile de aer condiționat și încălzire, făcându-le mai eficiente. Un BMS face ușor să programați aerul condiționat al clădirii dvs. să funcționeze la o temperatură diferită în anumite zile și la anumite ore.
  • Adaptați iluminatul – opriți automat iluminatul, aerul condiționat sau încălzirea în zonele neocupate și în timpul programat al zilei sau al nopții. Reglați jaluzelele și obloanele pentru a gestiona lumina soarelui prin simpla apăsare a unui buton.
  • Asigurați-vă o întreținere proactivă – Un BMS vă poate ajuta să identificați când este necesară o reparație sau întreținere sau să prevadă defectarea echipamentului înainte de apariția unei crize.