Alarmă vocală

Soluții de sonorizare pentru alarmarea și transmiterea mesajelor preînregistrate

Informații clare

Secunet Project propune soluții de sonorizare pentru alarmarea și transmiterea mesajelor preînregistrate oferind informații clare despre modul de evacuare în cazul unor situații de urgență.
Studiile au arătat că într-o situație de urgență, numai 13% dintre oameni reacționează în timp util la o alarmă sau ton, 75% dintre oameni reacționează rapid la un mesaj vocal care explică natura urgenței.
Nu numai că sistemele de alarmă vocală oferă indicații clare către oamenii din clădire în timpul unei urgențe, dar facilitează și transmiterea mesajelor live, instrucțiuni exacte pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu împrejurimile. Rezultatul este o gestionare îmbunătățită de evacuare pe etape.

Un minus al alarmelor sonore (clopotele și sirenele) este că informațiile transmise sunt binare - pornite sau oprite, fără nicio clarificare sau finețe în mesaj.

Deci, ceea ce este necesar este o alarmă care transmite informații mai utile și un mesaj mai puțin ușor de ignorat. Aici sistemele de alarmă vocală (VA) reprezintă un salt uriaș înainte, în loc de sonerie sau sirena, un mesaj înregistrat este redat prin sisteme de difuzoare care sunt distribuite cu atenție în jurul clădirii și proiectate pentru a oferi un nivel de inteligibilitate măsurabil în raport cu o specificație de performanță definită. . Astfel, atunci când alarma este declanșată indiferent de locație și zgomotul de fundal, mesajul poate fi auzit și înțeles. Din punct de vedere statistic, s-a dovedit că este mult mai greu să ignori o comandă vocală directă pentru a „părăsi clădirea prin cea mai apropiată ieșire” decât sunetul unei alarme.

În general, sistemele de alarmă vocală sunt utilizate împreună cu sistemul de alarmă la incendiu, pentru a avertiza asupra pericolelor de incendiu și pentru a putea organiza eficient evacuarea, astfel încât să se evite panica și haosul. Ca o caracteristică suplimentară, sistemul asigură transferul de informații și divertisment (muzică, publicitate).
Fiecare alarmă vocală este diferită în ceea ce privește dimensiunea, cerințele de alimentare, numărul de circuite și cerințele operaționale. Mulți producători construiesc rafturi de alarmă vocală „la comandă” și conectează prin cablu toate componentele, stocând mesaje vocale pe EPROM-uri (microcipuri montate pe circuite) pentru a funcționa în modul dorit.